Els agricultors professionals no estan disposats a pagar per l’expansió del llop a Catalunya

JARC ha alçat la veu per mostrar la seva oposició a l’expansió del llop al territori català, especialment si aquesta ha de finançar-se amb fons del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

L’entitat denuncia la greu afectació que ja està patint la cabana ramadera catalana a causa de la gestió “nefasta” del Govern amb relació a la reintroducció de l’os, i expressa la seva profunda preocupació per les possibles repercussions que l’arribada del llop podria tenir en aquest sector ja de per si vulnerable.

“No podem permetre que els nostres ramats siguin la moneda de canvi per a la reintroducció d’una espècie que representa una amenaça directa per a la nostra activitat econòmica i el nostre futur”, ha afirmat Lluís Viladrich, cap sectorial de JARC.

A més del perjudici econòmic directe, l’organització no permetrà que els agricultors i ramaders suportin més càrrega burocràtica pel fet d’haver de conviure amb la presència del llop. En aquest sentit, JARC exigeix indemnitzacions àgils i justes per a les possibles pèrdues que pugui ocasionar la depredació i el cost de la gestió administrativa, així com suport econòmic per a la implementació de mesures preventives.

“No estem en contra de la conservació de les espècies, però no pot ser a costa de la nostra subsistència“, ha afegit Viladrich. “Els ramaders catalans ja hem fet prou sacrificis, i no tolerarem que el llop posi en risc el futur del sector”.

JARC ha anunciat que continuarà lluitant per defensar els interessos dels seus afiliats i garantir la viabilitat del sector ramader a Catalunya. En aquest sentit, l’organització participarà activament en la jornada del DACC sobre la coexistència amb el llop que se celebrarà aquest dimarts 11 de juny a Barcelona a les 16.00 h amb el títol “la coexistència amb el llop a Catalunya: present i futur”.

Categories