Qui som

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) és l’organització professional agrària catalana amb més representativitat davant l’Estat espanyol i Brussel·les gràcies a la seva pertinença a la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG).

La nostra entitat es va fundar l’any 1997, fruit de la unió de tres organitzacions agràries territorials amb una destacada trajectòria: Ramaders i Pagesos de Catalunya (Catalunya Central), Joves Agricultors de Girona i la Unió de Sindicats Agraris de Catalunya (Lleida). Així doncs, comptem amb l’experiència de persones que pertanyen al sector des de fa molts anys i que han estat capaces d’engrescar a les noves generacions.

CREIXENT AMB FORÇA

Des de la seva creació, l’entitat ha crescut amb força. Ha passat d’obtenir un 19% de representativitat en les eleccions agràries del 2002 a un 34% en els darrers comicis del 2016.

  • 2002
  • 2016

DEFENSA DELS PRODUCTORS PROFESSIONALS

L’organització està integrada per agricultors i ramaders que treballen per defensar un model d’agricultura professional, on el suport es centri en els productors que realment es dediquen a l’activitat agrària de forma principal.

ENFOCATS EN ELS JOVES

Cal millorar el present per assegurar el futur. Sota aquesta premissa JARC treballa per als productors professionals que estan en actiu, però centrant-se també en recolzar els joves que es volen incorporar a l’activitat agrària. La nostra organització sempre demana més suport per a tots ells, els assessora en tot el que els calgui, facilitant-los l’accés a ajuts i finançament.

NEGOCIACIÓ CONTINUA

Els representants de l’organització mantenen reunions periòdiques amb les diferents administracions per aconseguir que les seves decisions dels darrers s’adaptin a la realitat del sector i contribueixen al seu desenvolupament. Quan les negociacions no arriben a bon port, s’organitzen actes de protesta per donar visibilitat a la problemàtica i fer més pressió.

AL SERVEI DELS PRODUCTORS PROFESSIONALS

L’equip que treballa a les oficines de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya està especialitzat en el sector agrari per poder oferir assessorament i solucions per a qualsevol gestió empresarial relacionada amb aquesta activitat econòmica.