El sector agrari de Lleida confia en una bona campanya de fruita malgrat els reptes

Després de diversos anys marcats per les dificultats (mà d’obra, gelades, sequera…), la campanya de la fruita del 2024 s’inicia a Lleida sense entrebancs significatius, amb la previsió de ser una temporada “normal” per primera vegada en molt de temps.

Sergi Balué, cap sectorial de la fruita dolça de JARC, va reunir-se amb el sector i l’alcalde de Lleida per avaluar la campanya i presentar la carta enviada a Sánchez. La carta busca una “estratègia global” per a la gestió de les campanyes agràries, amb la col·laboració de tots els actors.

Problemàtica de la mà d’obra

Es va abordar la situació de les persones que arriben a Lleida per treballar a la fruita i no poden regularitzar la seva situació administrativa. JARC va reiterar la necessitat d’adoptar mesures per resoldre la problemàtica social que pateixen aquestes persones i va reclamar solucions definitives i flexibilització dels requisits legals perquè puguin treballar legalment al camp.

Optimisme per a la campanya

Malgrat els reptes, JARC es mostra optimista pel desenvolupament de la campanya, amb la bona climatologia fins ara i la previsió d’una producció normal. L’organització agrària espera que la col·laboració amb les administracions permeti afrontar els reptes de manera conjunta i garantir el futur del sector agrari a Lleida.

 

T’interessa aquesta notícia? Comparteix-la!

Categories