Salvador Blade, nou president de JARC Tarragona

El jove agricultor de Tivissa pren el relleu de Joan Biosca en la presidència de JARC de les comarques tarragonines. Es planteja treballar per combatre el despoblament i la falta de relleu en el món agrari. La seva prioritat es conèixer els obstacles amb els quals es troba la gent jove a l’hora d’incorporar-se al camp, a banda de continuar amb la tasca del seu predecessor, a qui l’entitat vol agrair la seva gran dedicació durant anys.

Durant l’Assemblea General Ordinària que va celebrar ahir a la tarda Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya online, enguany per motius de prevenció en relació al Covid, s’ha presentat davant dels socis el nou president de JARC Tarragona. Durant l’Assemblea, en Salvador Blade ha estat ratificat com a nou president territorial, a proposta dels associats.

El nou càrrec tarragoní té 30 anys, és originari de Tivissa i viu a Miravet. Dirigeix la seva explotació d’oliveres, cireres i ametllers a la Ribera d’Ebre des de 2015, i comercialitza la seva pròpia marca d’oli d’oliva verge extra. Es va formar en conservació del medi natural, gestió forestal i agricultura intensiva a Reus, seguint la tradició familiar del dels avis, que s’havien dedicat al camp. Salvador Blade és una persona molt arrelada al territori i vinculada activament a l’organització.

Veí de la Ribera d’Ebre, una zona amb un gran potencial natural i paisatgístic envoltat de DOP Terra Alta i Priorat, on s’elaboren productes de molta qualitat, Blade lamenta que és una regió molt marcada pel despoblament i la falta de relleu en el món agrari. És per això que el nou president de JARC Tarragona explica que la seva prioritat és “conèixer els entrebancs amb els quals es troba de la gent jove, analitzar per què no es vol continuar treballant la terra” i trobar solucions per canviar aquesta situació.

Facilitar el relleu generacional és, per altra banda, una de les línies de treball de l’entitat que ahir es van exposar a l’Assemblea General i van ser aprovades per part dels assistents. Com també es va definir entre les prioritats de JARC aconseguir que les mesures de suport se centrin en els productors professionals, posar en valor l’activitat agrària, i assegurar que els agricultors i ramaders rebin un preu que garanteixi la viabilitat de les seves empreses.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya vol agrair especialment a Joan Biosca la tasca realitzada durant els dos períodes de la seva presidència. Biosca és una persona molt valorada al territori i que ha estat fortament vinculat a JARC des dels seus inicis.

Categories