Reunió amb el DACC de les entitats signant del manifest en defensa de la ramaderia

El sector ramader i carni portarà al Parlament el tractament de la informació sobre la producció de carn

El DACC ha animat als representants del sector ramader i carni a elevar al Parlament el tractament informatiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la seva activitat per millorar-ne el coneixement.

La consellera Teresa Jordà dóna suport al manifest en defensa de la ramaderia i anuncia que ha iniciat converses amb Salut i Ensenyament per impulsar una assignatura sobre alimentació i producció agroalimentària, com proposaven els signants.

El sector carni i ramader es planta contra el tractament que fan alguns dels mitjans de comunicació de la informació sobre la producció càrnia. El passat 9 de novembre tretze entitats càrnies i ramaderes van enviar un manifest a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), amb l’objectiu de què es posicionés davant els continus atacs per part d’organitzacions animalistes, empreses, d’organismes públics i determinats mitjans de comunicació, entre altres.

Els signants aportaven dades científiques i contrastades sobre els beneficis d’incloure la proteïna animal de forma equilibrada com a part de la dieta mediterrània, i el perill que representa, per exemple, la seva reducció dels menús escolars per als infants de famílies amb menys recursos econòmics.

El DACC ha ratificat el seu suport al contingut del manifest en una reunió a la qual han assistit representants de les organitzacions signants. Per part del Departament va comptar amb presència de la consellera Jordà; el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia.

El Departament ha anunciat que estan elaborant un informe conjuntament amb l’IRTA per oferir dades reals i contrastades sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) relacionats amb l’activitat agrària. Aquesta informació hauria de servir per desmentir les fake news sobre la ramaderia i la producció i el consum de carn, que danyen la imatge dels productors.

Les entitats signants reiteren la seva intenció d’elaborar una estratègia de comunicació a través de les interprofessionals, i comptant amb el suport de líders d’opinió del món científic i de l’alimentació. L’objectiu seria contrarestar la imatge negativa que projecten alguns mitjans de comunicació i les xarxes socials que publiquen continguts esbiaixats i poc rigorosos, criminalitzant els productors de carn.

També plantegen la creació d’un programa de televisió setmanal sobre el sector agroalimentari, on podrien, entre altres, fer ressò dels avenços de la ramaderia, que realitza grans esforços per ser cada dia més eficaç i sostenible.

A més, van traslladar a la consellera Jordà, el seu interès per formar part dels grups de treball amb Salut i Ensenyament, que treballen per crear una assignatura sobre producció d’aliments i alimentació.

Categories