Avui compartim una excel·lent notícia fruit d’una reivindicació que JARC i COAG hem defensat amb força i constància. La Generalitat ha anunciat que es revisaran els menús escolars per assegurar que els nens i joves rebin una alimentació equilibrada i adaptada a les seves necessitats nutricionals, incloent aliments essencials com la llet i la carn.
A més, es posarà en marxa un pla pilot de formació alimentària a les escoles aquest mateix curs. Aquesta iniciativa permetrà als infants aprendre sobre el procés de producció dels aliments, una manera de sensibilitzar-los sobre la importància de l’agroalimentació i la salut.
Des de JARC i COAG portem anys reclamant aquesta mesura, que representa un gran pas endavant per millorar la salut i l’educació alimentària en els centres escolars. Estem convençuts que els nens i nenes han de conèixer l’origen dels aliments i el paper essencial que aquests tenen per a la salut i el benestar.
Amb orgull, us informem que el pròxim 3 de desembre, el nostre representant, Jaume Bernis, compareixerà davant la Comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya per presentar el projecte de JARC i COAG: “una educació basada en el coneixement de la nostra riquesa agroalimentària“. Aquest projecte té com a objectiu integrar la producció agroalimentària com a part essencial en l’educació dels més joves.
Ens complau veure que les nostres reivindicacions estan donant fruits, i continuarem treballant perquè el sector agroalimentari rebi el reconeixement que mereix.