JARC Aconsegueix Que Es Replantegi El Pla Especial De Sequera

L’entitat, juntament amb els representants de la Taula Agrària, ha demanat la modificació del Pla Especial de Sequera-PES pels usos de les activitats ramaderes i agrícoles.

 En relació a l’ajut de sequera per l’olivera, s’aconsegueix una ampliació d’hectàrees a indemnitzar pels agricultors professionals-AP.

 I en relació als pagaments pendents dels ajuts per la sequera, s’obté un compromís per part del DACC de fixar un calendari de pagament.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya-JARC, ha celebrat una reunió de Taula Agrària juntament amb les altres entitats representatives (U.P i FCAC) amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural- DACC, on aquest s’ha compromès a efectuar una sèrie de canvis i a agilitzar els pagaments pendents dels ajuts per sequera.

 

12 de febrer de 2024. La reunió de la Taula Agrària-T.A va tenir lloc el passat 9 de febrer (divendres). A la referida reunió, va quedar clar que, “els únics interlocutors” legalment vàlids del sector agrari per efectuar les reivindicacions davant l’Administració, i en aquest cas al DACC, són les entitats de la T.A (JARC, Unió de pagesos i FCAC).

Les entitats de la T.A van sol.licitar una modificació del Pla Especial de Sequera-PES (aprovat per un Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya) en relació a les activitats ramaderes i agrícoles respecte l’activació de l’estat d’emergència; al considerar que les majors restriccions imposades al sector agrari respecte d’altres sectors, suposaven un greuge, eren discriminatòries i alhora injustes.
En relació al sector ramader (actualment amb una restricció del 50%), afectaria a l’engreix, donat que pels animals reproductors preval l’aplicació de la llei de benestar animal i no seria d’aplicació la restricció. La modificació demanada per les entitats de T.A, es basa en que, sigui exactament la mateixa restricció aplicada a les altres activitats econòmiques afectades.

En relació al sector agrari, es demana una restricció inferior a l’actual (80%).

Des de JARC, en quan a l’ajut de la sequera per l’olivera, seguint la seva defensa de l’agricultor professional, una de les senyes d’identitat de l’organització, s’ha aconseguit augmentar el topall de les hectàrees objecte d’indemnització de l’ajut; passant de les 50 Ha que inicialment proposava el DACC a 70 Ha. També s’ha demanat la inclusió de les zones de regadiu amb restriccions de la Comunitat de Regants.

També JARC, ha aconseguit arrencar el compromís del DACC d’agilitzar el pagament dels ajuts de sequera pendents i fixar un calendari de pagament.

En quan a les manifestacions i mobilitzacions agràries que s’estan anunciant aquests dies, i més concretament demà 13 de febrer, convocada per Unió de Pagesos juntament amb “Revolta Pagesa” en el territori de Girona, i també en el territori de Tarragona; des de JARC recordem que, tal i com ja vam dir en el nostre comunicat publicat el passat 31 de gener; màxim suport a qualsevol de les iniciatives de mobilització que el sector promogui en defensa dels seus drets i interessos, i a on els nostres associats@s, com així ha sigut sempre, decideixen lliurement participar. Tant aquestes manifestacions presents com futures organitzades i convocades per nosaltres o per altres.

Categories