L’Oli d’en Sergi: l’harmonia d’un oli ecològic, intens i honest que travessa fronteres
L’any 2020 va néixer l’Oli d’en Sergi, un projecte d’Arbeca amb un objectiu molt clar: buscar l’excel·lència. A partir d’aquesta premissa i gràcies al suport i l’experiència de la seva família, en Sergi Quintana, va donar sabor i color al seu somni: un oli ecològic d’alta qualitat elaborat al cent per cent a partir de les olives arbequines que cultiven en les seves pròpies terres.
El que primer va començar en l’àmbit casolà, només per a la degustació dels de casa, de seguida va estendre’s a amics i familiars. Sota les seves recomanacions i ressenyes, l’Oli d’en Sergi va continuar creixent fins al punt de comercialitzar-se: “Volíem arribar a paladars exigents, aquells que saben valorar el nostre producte”.
“La principal característica del nostre oli ecològic és que és un oli molt verd, fet a principis d’octubre, conservant-ne les màximes propietats”, ens explica en Sergi.
El secret d’aquest oli d’oliva verge extra és que està realitzat amb la màxima estima, “molt de carinyo”, i de la manera més tradicional possible. El resultat? Un oli de color verd clar i intens, senyal de primera premsada, amb un sabor amarg i persistent que es revela des del primer tast com un oli de gran qualitat, ideal per acompanyar qualsevol plat o com a protagonista en una bona degustació.
Els seus inicis van ser curiosos, ja que en Sergi es trobava realitzant els seus estudis de música a 3000 quilòmetres de distància, als Països Baixos. Però, això, lluny de ser un impediment, va impulsar el creixement del projecte. Entre concert i concert, en Sergi donava a conèixer la cultura de l’oli a persones de tot el món: “Era molt interessant veure les seves reaccions i ens va motivar a continuar endavant.”
De tornada a Catalunya, en Sergi compagina la seva feina de professor de música i el seu grup Street Queens, amb el cultiu i la cura de les oliveres. Però, com ell mateixexplica, el seu objectiu és convertir-se enpagès de ple dret, rellevant així al seu pare i assegurant el futur del projecte familiar: “Mon pare encara és pagès i des de petit em va inculcar els valors de la terra”. En Sergi confessa que,tot i ser una feina dura, si de veritat t’agrada, val la pena: “trobes una tranquil·litat que no hi ha enlloc més, has de portar-ho dins”.
L’Oli d’en Sergi es ven al poble i a fires locals, dins d’elegants llaunes de diferents mides que ajuden a conservar el producte: “Encara no tenim botiga física, però es ven a través de botigues i restaurants”. De fet, un dels seusprincipals objectius és justament aquest: poder vendre l’oli en un establiment propi. En Sergi està decidit a fer créixer aquest projecte, però sempre “mantenint l’essència que m’han ensenyat els meus pares”.
A JARC, ens enorgulleix acompanyar i donar visibilitat a projectes com el d’en Sergi, que amb passió i esforç donen vida a un camp ple d’oportunitats i futur. L’Oli d’en Sergi és un exemple de relleu generacional, d’amor per la terra i de compromís amb la qualitat i la sostenibilitat. Estem segurs que arribarà tan lluny fins on vulgui arribar.