L’activitat ramadera i els seus sistemes de producció han estat un dels grans qüestionats en l’escalfament global i la petjada carbònica a l’atmosfera al llarg del temps.
En els darrers anys i actualment, ja hi ha molts ramaders i ramaderes que treballen dia a dia per reduir aquest l’impacte ambiental, com també ho fa la normativa Europea MTD en aquest aspecte.
En aquest vídeo podem conèixer, des d’una vessant científica, quins són els resultats, les millores ambientals i els beneficis que generen aquesta activitat, duta a terme correctament.
Ens ho expliquen els experts en matèria Francesc Xavier Prenafeta, Investigador sènior del programa de sostenibilitat en biosistemes de l’IRTA i Fernando Estellés, professor de l’Institut de Ciència i Tecnologia dels Animals de la Universitat Politècnica de València.
Agraïments:
Diputació de Girona, DACC, Casa Perpinyà, Chambres d’agriculture, Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), Universitat Politècnica de València (UPV), ASOPROVAC NACIONAL, Manuel Lainez, Toni Trias, Juan Pagès, Carolina Viñes, Gerard Bosch i Josep Morató.