En línia – Importància de l’aigua en les explotacions porcines
25 novembre / 16:30 - 19:00

L’aigua és molt més que un recurs: és el motor silenciós de qualsevol granja porcina. Una aigua neta, ben gestionada i adaptada a cada fase productiva pot marcar la diferència entre una explotació eficient i una amb pèrdues ocultes. Controlar-ne la qualitat (pH, nitrats, bacteris) i evitar fuites o malbarataments és invertir en benestar animal, rendiment i sostenibilitat. Fer analítiques regulars, mantenir netes les canonades i usar abeuradors ajustats a cada edat, són accions senzilles amb un gran retorn. A més, reduir el consum d’aigua significa menys purins, menys costos i una imatge més responsable davant la societat. En definitiva: una bona gestió de l’aigua és un a bona gestió de la granja.
Programa
16.50 h Registre d’assistents
17.00 h Presentació de la jornada
David Alvarez. President de la Territorial de Barcelona de JARC
17.15 h El consum d’aigua en garrins. L’estret vincle entre l’economia i l’aigua
M.A Jacho López. Veterinari. Assessor en producció porcina i benestar animal. Professor associat Facultat de Veterinària, UAB
18.00 h Com interpretem les nostres aigües? Paràmetres clau en la qualitat de l’aigua en explotacions porcines
Ïngrid Seró. Veterinària de GSP Lleida
18.40 h Torn obert de paraula
18.45 h Cloenda de la jornada
➡ Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.
Inscripcions
A través de RuralCat: Inscripcions
Per a més informació:
JARC
Maite Navarro
93 889 24 13
osona2@jarc.cat
