Ajuts per a la transformació del cooperativisme agroalimentari (IMPULS.COOP)

SOL·LICITUD

S’ha de presentar, com a màxim, el 25 d’octubre de 2024, per mitjans telemàtics autentificant-se a través dels sistemes de signatura electrònica.

 

OBJECTE DE L’AJUT

Fomentar la incorporació de nous socis a les cooperatives, l’increment d’activitat dels socis existents i la cessió d’explotacions.

 

IMPORT AJUT

Nous socis

Ajut en forma de cupó per a noves explotacions associades a la cooperativa, per un període de tres anys consecutius des de l’afiliació, en què els imports d’ajut per anualitat són 30.000, 20.000 i 15.000 euros correlativament. El nou soci, sigui persona física o jurídica, haurà de complir els requisits següents:

  • No estar associat a cap altra cooperativa agrària catalana en el moment de la sol·licitud.
  • Estar reconegut com a Explotació Agrària Prioritària (EAP) o en procés de reconeixement.

 

Socis existents

Ajut en forma de cupó per als socis que ja siguin membres de la cooperativa i incrementin la seva activitat en un 25% respecte a l’any anterior, per un període de tres anys consecutius, en què els imports d’ajut per anualitat són 20.000, 15.000 i 10.000 euros correlativament. L’increment de l’activitat s’evidenciarà de la següent manera:

  • Per a les activitats agrícoles, mitjançant l’augment de superfícies declarades a la DUN.
  • Per a les activitats ramaderes, a través del cens oficial de la marca ramadera.

 

Socis cedents

Els socis que cedeixin la seva explotació rebran un ajut únic, sempre que es compleixin les condicions establertes. L’ajut per al soci cedent varia en funció del tipus d’explotació:

  • Explotació Agrària Prioritària (EAP): 000€.
  • Altres tipus d’explotacions: 000€.

 

Ajut addicional

L’ajut es veurà incrementat en els casos següents:

  • Dona: 3.000€.
  • Dona i jove (que, a més, entri al Consell Rector): 500€.

 

MÉS INFORMACIÓ

  • ORDRE ACC/100/2024, de 8 de maig, per la qual s’aproven els ajuts a la transformació del cooperativisme agroalimentari català i el foment de la competitivitat i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica (IMPULS.COOP).
  • RESOLUCIÓ ARP/3385/2024, de 19 de setembre, per la qual es convoquen els ajuts per a la transformació del cooperativisme agroalimentari català i el foment de la competitivitat i la sostenibilitat ambiental, social i econòmica (IMPULS.COOP) corresponents a 2025, 2026 i 2027 (ref.BDNS 786431)

 

Per a més informació o qualsevol dubte, heu de contactar amb les cooperatives.

Categories