JARC sol·licita el pagament anticipat del 70% de la PAC 2024 el 16 d’octubre

Aquest any 2024 està sent excepcionalment complicat per al sector agrari i ramader català. Les inclemències meteorològiques adverses, especialment l’extrema sequera que encara afecta moltes zones de Catalunya, juntament amb greus problemes de liquiditat, han provocat una situació d’incertesa i dificultat per als agricultors i ramaders del país.

Davant d’aquesta situació crítica, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha presentat una petició formal al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) per tal que el proper 16 d’octubre es faci efectiu el pagament anticipat dels ajuts directes de la PAC 2024. Aquest és el primer dia establert per la normativa vigent per a procedir al pagament, i la Comissió Europea ha autoritzat l’increment d’aquest avançament fins al 70%.

Importància del pagament avançat

Aquest avançament resulta vital per als agricultors i ramaders, ja que proporciona una xarxa de seguretat econòmica que la PAC estableix com a objectiu fonamental. En un any marcat per la sequera i altres desafiaments climàtics, el pagament de la bestreta garantirà la liquiditat necessària per mantenir les explotacions agràries en funcionament.

JARC ha insistit que aquesta bestreta és una necessitat urgent per als professionals del camp, especialment en un context en què els rendiments s’han vist reduïts i les despeses s’han incrementat considerablement. Per això, confia que el DARPA compleixi amb aquesta sol·licitud el dia 16 d’octubre, assegurant un alleujament immediat per al sector.

Reunió bilateral amb el DARPA

A més del pagament anticipat, JARC ha sol·licitat una reunió bilateral amb el nou secretari d’Agenda Rural, Víctor Sas, per assegurar que es compleixen els compromisos assumits pel seu predecessor i treballar noves actuacions per fer front als reptes del sector.

JARC seguirà treballant per defensar els interessos dels agricultors i ramaders, assegurant que les mesures proposades siguin eficients i adequades a les necessitats reals del camp català.

Categories