En un acte al Palau Robert de Barcelona, conduït per la Cristina Massot, Subdirectora General d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries del DACC, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’abella, el dilluns 20 de maig, s’ha celebrat una taula rodona sobre el relleu generacional en l’apicultura, i s’ha procedit a l’entrega dels premis del IV Concurs de ‘Les millors mels catalanes’.
L’entrega dels guardons (tres premis), en les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i mono-floral; i a més de la mel més ben puntuada pels membres del jurat (Premi Reina de les mels), que ha estat reconeguda amb un guardó especial; ha anat a càrrec de Carmel Mòdol, Secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural-DACC, i els representants de les entitats organitzadores.
Els participants en aquesta celebració del Dia Mundial de l’abella han posat en valor les funcions pol.linitzadores de l’abella i el seu paper fonamental en la biodiversitat del planeta. En quan a la producció de la mel catalana, s’han tractat les dificultats en que es troba el sector, afectat per la sequera dels últims anys i el canvi climàtic, i per altres problemes com els danys de la vespa asiàtica i l’abellerol.
S’ha demanat apostar fermament per formació específica apícola (que actualment no està reconeguda a Catalunya com a tal), i per la investigació, recerca i divulgació; per tal de poder-se adaptar el sector en condicions òptimes a tot el procés de canvi climàtic que tant afecta a l’abella.
T’interessa aquesta notícia? Comparteix-la!