
- Aquest esdeveniment ja ha passat.
RECOMEX: Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern
2 setembre 2022 / 9:30 - 13:00

En aquesta jornada, en el marc de la Fira Agro Alta Segarra, es posarà especial èmfasi en novetats i innovacions que hi ha al mercat i que poden ser una oportunitat per al sector. Part de la informació que es presenta s’ha obtingut en el marc de les següents actuacions o projectes: Plans per la millora de la fertilització agrària. Activitats demostratives (Operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del PDR de Catalunya 2014-2020):
- Foment del desherbatge mecànic en cereals d’hivern.
- Millora de pràctiques agronòmiques en el conreu de pèsol proteaginós (MILLOR-PÈSOL)
- Estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner.
Grups Operatius (Operació 16.01.01 de Cooperació per a la Innovació del PDR de Catalunya 2014-2020):
∙ Agricultura de precisió per la millora de la producció i qualitat del cereal d’hivern i la seva sostenibilitat.
∙ Desevolupament d’un nou procés de recuperació d’estruvita potàssica utilitzable com a fertilitzant amb aplicació al tractament de purins de porc
(K-EcoFeRtilizer).
∙ Introducció de pràctiques agronòmiques innovadores en el conreu de la colza d’hivern per augmentar la producció i la qualitat (PROCOLZA).
∙ Producció sostenible de civada de proximitat per l’elaboració de begudes vegetals (PROCIVADA).
PROGRAMA
9.30 h Benvinguda i presentació de la jornada
10.00 h BLOC 1
Moderadors: Sra. Anabel Morales, Cooperativa Agrícola Banyoles; i Sr. Joan Serra, IRTA.
∙ Climatologia, produccions i qualitat de la campanya 2021-22
Sra. Rosa Bisa, ADV Valls del Corb.
∙ Desherbatge mecànic de precisió
Sr. Josep Mª Llenes, DACC.
Sr. Josep Mª Montull, UDL.
∙ Bioestimulants com a font de nitrogen pels cultius
Sr. Joan Fañé, IRTA.
10.45 h Pausa
11.30 h BLOC 2
Moderadors: Sr. Àngel Arcaya, Agroserveis d’Almacelles; i Sr. Joan Serra, IRTA.
∙ Densitat i marc de sembra en el cultiu de colza
Sra. Roser Sayeras, IRTA
∙ El favó. Noves varietats i interès com a alternativa al pèsol proteaginós
Sr. Josep Anton Betbesé, IRTA
∙ Lleguminoses com a font de proteïna substitutiva de la carn
Sr. Filiberto Sanchez, IRTA.
12.45 h BLOC 3
Moderadors: Sra. Cristina Trujillo, ADV Cultius Herbacis Sostenibles; i Sr. Joan Serra, IRTA.
∙ Producció de proximitat i sostenible de blats singulars
Sra. Gemma Safont, Consorci Gallecs.
∙ Producció de cereal d’hivern i proteaginoses per a indústria
Sr. Xavier Solanes, ESPORC.
∙Producció de colza per a indústria alimentària
Sr. Aitor Melero, Grans del Lluçanés.
13.00 h Cloenda de la jornada
DINAR
L’organització de la fira Agro Alta Segarra facilitarà als assistents poder-se quedar a dinar (preu: 15€).
INSCRIPCIONS
A través de l’IRTA: Inscripcions
Per a poder disposar de la documentació de la jornada és necessari inscriure’s.
Per a més informació: Sra. Montserrat Palau A/e: montserrat.palau@irta.cat