JARC se suma a la manifestació en defensa del sector agrari

El cap sectorial de la fruita dolça, David Borda, i socis de JARC assistiran a l’acte de protesta convocada per UAGA-COAG, el dia 28 de gener a Saragossa per protestar sobre la precarietat del sector productor agrícola, sota el lema “¿Quién te dará de comer mañana?”

24 de gener de 2020. La sectorial de fruita dolça de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya s’uneix a la manifestació convocada per UAGA-COAG i altres organitzacions agràries aragoneses, que s’iniciarà dimarts 28 de gener de 2020 a les 8 hores del matí amb una concentració a la Plataforma logística de Saragossa.

Amb aquest acte de protesta les organitzacions agràries demanen solucions urgents per als problemes de rendibilitat de les explotacions del camp i posar fi als abusos de poder de determinats agents de la cadena de comercialització agroalimentària, exigint que els ajuts de la PAC arribin a tots els productors professionals per garantir el manteniment d’una alimentació de qualitat i poder lluitar contra el despoblament de les zones rurals.

El Ple de COAG va anunciar que impulsaria un procés de mobilitzacions general a partir del 20 de gener en unitat d’acció davant de la profunda crisi que pateixen la majoria de sectors agrícoles i ramaders.

Principals reivindicacions

  • El 2020 és un any clau en les negociacions de la PAC. La reforma que està en marxa s’ha d’orientar en defensa de l’agricultor professional.
  • S’ha de reconèixer el caràcter estratègic del sector agrari com a productor d’aliments de qualitat, saludables i suficients; vertebrador del territori; garant d’un medi natural sostenible enfront del canvi climàtic; i fre més eficaç contra l’accelerat procés de despoblament de “l’Espanya buidada”.
  • La consolidació d’un model social i professional d’agricultura forta i amb futur, que garanteixi el relleu generacional, ha de ser una qüestió d’Estat.

Categories