Reivindicacions de la sectorial de la vinya

Isabel Vidal | Cap Sectorial de la vinya i el vi

Treballem per aconseguir un preu de venda del raïm que permeti mantenir el cultiu de la vinya a Catalunya. Per fer-ho, hem proposat:

Posar en valor els nostres vins i caves, comercialitzant-los a un preu que remuneri la qualitat del producte final i les hores de treball dels viticultors i elaboradors.
Regular el potencial productiu per evitar que els preus s’ensorrin per un excés d’oferta.
Controlar les entrades de raïm de totes les denominacions d’origen.
I que l’AICA i el CadeCAT vetllin per a que es facin contractes, sense abusos, amb preus dignes, i es paguin com a màxim a 30 dies com estableix la normativa.

També ens calen més mesures a curt termini, com un pla d’arrencada definitiva. I corregir un greuge incomprensible, incloent els viticultors professionals com a perceptors de les ajudes europees directes.

Els canvis climàtics ens preocupen i per afrontar-los ens cal un sistema d’assegurances que s’adapti a les noves necessitats de forma ràpida, incloent, per exemple, la cobertura del míldiu.

Les noves normatives sobre fertilització s’han de modificar, flexibilitzant els terminis i volums d’aplicació.

Durant els darrers anys, la sectorial de la vinya de JARC ha lluitat per aconseguir moltes altres millores, i ho continuarà fent amb força i determinació.

Categories