Sisena edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) celebra una nova edició del Primer Premi Internacional a la Millor Poma de la varietat Golden farcida de novetats. S’han establert diferents categories que valoren aspectes concrets de les pomes:

  • Premi Millor Poma Golden (SUPER GOLD), es valora la qualitat sensorial global tenint en compte tots els seus atributs organolèptics.
  • Premi a la Poma Golden més dolça
  • Premi a la Poma Golden més cruixent
  • Premi a la Poma Golden amb millor aparença

Els guardons tenen com a objectiu cercar la millor poma golden del mercat en cada categoria i reconèixer la gran tasca realitzada de tots els productors i productores, i centrals hortofructícoles, per tal de proporcionar al consumidor un producte d’alta qualitat sensorial.

El premis estan avalats per un grup d’experts de reconeixement i prestigi de l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del sector fructícola, que definirà els atributs d’avaluació en dues fases de selecció, d’acord amb els criteris actuals que exigeix el mercat.

Una iniciativa esponsoritzada per diferents patrocinadors i col·laboradors, que fan possible oferir un estudi organolèptic a tots els participants, atorgar un certificat de l’IRTA per al guanyador/a i trofeus personalitzats.

El veredicte es farà públic el 9 de novembre de 2022 a les 19 hores al restaurant La Boscana, gaudint de degustacions elaborades amb les pomes guanyadores.

Reivindicar el sector primari i la figura dels agricultors i agricultores és una tasca clau per l’entitat. L’objectiu d’aquestes iniciatives és, doncs, conscienciar al consumidor final i a la gran distribució per la valorització d’un producte de qualitat i sobre la importància que es vegi reconeguda amb un preu just i competitiu en la comercialització, a banda d’estimular les bones praxis al camp i els seus resultats.

Els participants que vulguin optar al premi poden efectuar la seva inscripció fins al 3 d’octubre de 2022 a  premsa2@jarc.cat o bé trucant al (+34) 639 122 730.

Categories