Reivindicacions de la sectorial del porcí

Jaume Bernis | Cap Sectorial del porcí

El sector porcí fa anys que obté un balanç econòmic molt positiu, però cal que els ramaders integrats rebin un millor preu. Demanem que l’integrador es faci càrrec dels costos derivats de les dejeccions, així com dels costos de assegurança de la retirada de cadàvers.

La pesta porcina africana posa en perill aquesta bonança. L’administració ha d’enfortir les mesures de bioseguretat amb un pressupost ambiciós. Des de JARC, hem liderat les demandes per prevenir l’entrada de la PPA a Espanya i Catalunya i hem aconseguit aturar les importacions de senglars i que s’efectuïn controls de benestar animal a 1 km de frontera i continuem insistint perquè s’augmentin i s’extremin els requeriments de bioseguretat de forma homogeneïtzada a tot el territori.

Des de JARC, creat un front comú per anul·lar l’ordre de zones vulnerables; i continuem lluitant perquè es puguin aplicar les analítiques per obtenir valors reals del Nitrogen de referència, que ens seran més favorables. Apostem per l’economia circular, perquè el que surt de la terra torni a la terra

Els ramaders som els primers interessats en el benestar dels nostres animals i en tenir cura del medi ambient que ens envolta. Per això vam contrastar dades de l’àmbit català, estatal i europea per demostrar com hem reduït a Catalunya la petjada de carboni, i com continuem millorant dia a dia per ser més sostenibles.

No podem tolerar els continus atacs al sector amb acusacions sense fonament. Treballem tant en l’àmbit català com estatal com europeu, a través de COAG, per defensar amb fets contrastats la sostenibilitat del sector porcí i els estàndards sanitaris i de benestar animal més alts del món.

Categories