Més pes del sector agrari a Autònoms PIMEC

Amb l’elecció de Cristina Bundó, que es dedica a l’agroturisme i l’agricultura, Autònoms PIMEC i JARC volen atorgar més representativitat al sector agrari, dins dels òrgans de decisió de la patronal.

Autònoms PIMEC ha renovat els seus òrgans de govern, i ha nomenat Bundó, entre els vocals de Tarragona.

Durant l’assemblea general Autònoms PIMEC ha aprovat diferents nomenaments, entre ells el de la presidenta, Elisabet Bach, qui s’ha mostrat “amb molta il·lusió” davant aquesta nova etapa i “orgullosa de comptar amb un equip plural, com ho és el col·lectiu de persones autònomes”. “Aquest col·lectiu inclou una diversitat de perfils, activitats i realitats que cal tenir en compte; farem escoltar les seves veus i posarem en valor la seva tasca per representar-los i defensar els seus interessos”, ha afegit.

En aquest sentit el nomenament com a vocal de Cristina Bundó, respon també a la voluntat de donar més veu al sector agrari amb les especificitats del règim d’autònoms. Des de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya celebrem que hagin inclòs Bundó, en aquest espai de decisió, una dona emprenedora que es dedica al turisme rural a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), i que està vinculada, a través de la seva família a l’agricultura.

El Mas Llagostera va ser escollit com a millor allotjament d’enoturisme de Catalunya

Aquesta sòcia de JARC va heretar les terres de l’àvia, i junt amb el seu marit, van decidir tornar “a la terra i als orígens”, explica Bundó. Com a empresa familiar va continuar amb els cultius de vinya i olivera, amb el qual elaboren el seu propi oli.

A partir del 2010 van ampliar el seu projecte de diversificació agrària amb l’agroturisme, que van veure com una oportunitat per salvar el Mas Llagostera, una casa del segle XVII. I ho fan amb consciència de mantenir i recuperar l’entorn rural i les tradicions, i cuidar el medi ambient, gràcies a l’autosuficiència energètica que fomenta l’estalvi i el reaprofitament dels recursos propis. La casa disposa del reconeixement europeu de l’etiqueta Ecolabel, i per això van ser distingits el 2017 amb la menció d’un dels millors allotjaments sostenibles en l’àmbit europeu. El mateix any el Mas Llagostera va ser escollit com a millor allotjament d’enoturisme de Catalunya.

Cristina Bundó ha estat gerent del comerç del centre de Vilafranca del Penedès, durant 18 anys, i és també vocal de la Junta Executiva la Federació d’Empresarial del Gran Penedès, on són representats diferents sectors econòmics.

Categories