Exigim a Garzón que rectifiqui públicament per les declaracions contra el consum de carn

L’organització agrària subscriu la carta oberta al ministre signada per les interprofessionals del sector, en la qual donen resposta als arguments basats en informacions esbiaixades sobre la producció de carn i els suposats efectes en la salut provocats pel seu consum, que va difondre Alberto Garzón.

Joan Carles Massot, president de JARC, exigeix “responsabilitats perquè és inadmissible que un membre del Govern faci difusió d’informació sense fonament científic, que causa un enorme perjudici a un sector clau del país, com és el ramader.”

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya dona suport a la missiva signada per les organitzacions interprofessionals, en la qual es recorda, entre altres, que Espanya és, segons el IHMD de la Universitat de Washington i la revista científica The Lancet, el país amb més esperança de vida del món.

“El contingut del vídeo que ha difós Garzón conté una gran quantitat d’incorreccions i imprecisions respecte a l’impacte que el sector ramader”, apunta Massot, “que guarden més relació amb el model ramader de països extracomunitaris que l’europeu, on petites i mitjanes granges mantenen les zones rurals vives i contribueixen a conservar el paisatge i el territori”.

L’entitat considera lamentable que el govern ataqui a un sector que contribueix tant en l’economia i les zones rurals, aportant dades errònies que no responen a la nostra realitat, i exigeix que el ministre rectifiqui ràpidament en públic.

En el nostre web podeu trobar més informació sobre la sostenibilitat i el sector ramader i sobre la importància de la presència de la carn a la dieta

 

 

Categories