Urgeix aigua pel Baix Llobregat! JARC i regants exigeixen solucions a Mascort

La Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Llobregat i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) han fet una crida urgent al conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, per a garantir un subministrament d’aigua suficient per a l’agricultura al Parc Agrari del Baix Llobregat.

En una carta conjunta, les dues entitats assenyalen que l’escassetat d’aigua, agreujada per la sequera i la disminució dels cabals dels rius, posa en risc els cultius i la viabilitat de l’activitat agrícola a la zona.

JARC i la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Llobregat recorden que el Parc Agrari del Baix Llobregat necessita 400 l/s per a la seva subsistència. Per aquest motiu, demanen a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el compromís de fixar una quantitat d’aigua fixa durant els pròxims mesos que permeti planificar la temporada de sembra.

A més, les entitats reclamen a les autoritats competents un treball conjunt amb els agricultors i regants per a implementar mesures de gestió sostenible de l’aigua, promoure l’eficiència en l’ús de recursos i buscar solucions a llarg termini per a enfrontar els desafiaments del canvi climàtic.

“El futur de la nostra agricultura i de la nostra comunitat depèn d’això”, afirmen JARC i la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Llobregat. “Demanem un compromís ferm i accions concretes per part de l’ACA per a garantir un subministrament adequat d’aigua que salvaguardi la nostra activitat agrícola i el benestar de la nostra regió.”

A més de la carta, JARC i la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta del Llobregat han sol·licitat una reunió urgent amb el conseller Mascort per a abordar aquesta greu situació.

Categories