Taula Agrària: Ajuts compromesos i treball per la flexibilització

En un context marcat per la sequera, JARC vetlla pels interessos dels qui ho necessiten. Els ajuts de sequera pactats segueixen el seu curs i tenen pressupost garantit, incloent-hi els de l’olivera, la publicació dels quals està prevista per als pròxims dies. A més, ara a finals de març es farà el primer pagament dels ecorègims i dels ajuts associats a l’oví i cabrum.

El Pla Especial de Sequera (PES) incorpora indicadors als Plans d’Estalvi que permetran flexibilitzar les limitacions d’aigua tant en el sector ramader com agrícola. En el cas ramader, la reducció de la limitació del 50% pot arribar fins al 26,5%, i fins al 14,3% en funció d’indicadors justificats. A més, s’eximeixen de limitacions les granges de reproductores i es flexibilitzen les limitacions per a granges de porcí d’engreix.

JARC ha aconseguit que s’ampliï el període de buit sanitari per omplir les granges al 100% i que es desenvolupi un pla d’estalvi per al sector agrícola.

Lluitant per més i millors mesures per la sequera

Malgrat els avenços, JARC segueix treballant per a aconseguir més i millors mesures per pal·liar els efectes de la sequera. Entre les propostes que no han estat acceptades pel DACC es troben:

  • Igualtat de limitacions per a tots els sectors.
  • Computació de l’aigua de reg per a animals en granges amb cultius.
  • Menor limitació d’ús d’aigua per a Agricultors Professionals.
  • Exempció de limitacions per a granges d’engreix d’aviram per benestar animal.

JARC: Impulsant el sector agroalimentari

Més enllà de la gestió de la sequera, JARC treballa per a la defensa dels teus interessos en tots els àmbits. Recentment hem aconseguit:

  • Destinar el pressupost no esgotat dels ajuts de sequera a augmentar l’ajut d’assegurances per a AP, EAP i joves.
  • Modificar l’Ordre de bases del CGE per a que els AP i ATP puguin accedir a ajuts de competitivitat.
  • Estudiar la bonificació del 100% en crèdits ICF per a Agricultors Professionals en la pròxima convocatòria.

JARC no defalleix en la seva lluita per un sector agroalimentari fort, sostenible i pròsper.

D’altra banda, seguim insistint en la necessitat d’un ajut per l’augment del preu de la palla a causa de la sequera per al boví d’engreix. Reclamem informació ràpida i precisa per a les explotacions de llenyosos que es veuen abocades a renunciar a la collita per falta d’aigua.

JARC no abaixa els braços i segueix exigint més mesures.

Categories