Reivindicacions de les sectorials del farratge i dels cereals

Robert Jaimejuan i Lluís Viladrich | Cap Sectorial del farratge i cereal

El mercat català de cultius herbacis no hauria de ser deficitari. Si hi hagués més camps de cultiu per alimentar al nostre bestiar i a la població, tots hi guanyaríem. No dependríem del producte de fora, generaríem més feina a les zones rurals i gestionaríem millor el territori per evitar incendis. Invertir en el sector agrari ens beneficia a tots!

Aquí oferim qualitat respectant les normes més exigents del món, potenciem-ho i aconseguim un preu estable per als pagesos que ens permeti continuar invertint en produir de forma sostenible.

Cal reduir les poblacions descontrolades de fauna salvatge. Senglars i conills arrasen els nostres camps davant la inactivitat de la Generalitat de Catalunya. Fins que no controlin aquestes plagues, demanem una compensació directa per la collita perduda.

El preu de l’assegurança ha de ser assumible. Els del JARC hem aconseguit incrementar la subvenció per a professionals i joves que s’incorporen i seguirem pressionant per aconseguir més.

La nova normativa sobre fertilització no s’ajusta a la realitat del camp. Necessitem terminis d’aplicació de dejeccions més amplis i flexibilització dels volums que responguin, entre d’altres, a la doble collita. Des de JARC hem fet un front comú per anul·lar l’ordre de zones vulnerables.

El nostre sector també necessita Plans Renove ambiciosos, amb un pressupost adequat al nivell de mecanització i tecnologia que ens cal per ser competitius.

Categories