Reivindicacions de la sectorial del boví de llet

Roser Serret | Cap Sectorial del boví de llet

Cal protegir el productor nacional. Continuarem pressionant perquè el Departament d’Agricultura posi en marxa el promès Pla de Suport Lacti, dotat de pressupost suficient per encarar el genotipatge (llet A2A2), GTR i campanyes promocionals dels nostres productes.

Des de JARC, estem reclamant al Govern perquè defineixi el model d’explotació lletera que vol per Catalunya, i perquè aturi la imposició de càrregues inassolibles per part dels productors; com la modificació del Decret d’ordenació de les explotacions ramaderes, que implicaria més inversions a les granges catalanes.

No podem tolerar més els abusos de les indústries i la distribució vers el sector productor. Reclamem que el CadeCAT vetlli pel compliment dels contractes lleters. Volem més controls, i quan es vulnerin els nostres drets, sancions i indemnització per als productors lactis.

Ja n’hi ha prou d’atacs contra la imatge del sector i contra les nostres empreses. La difamació i les entrades il·legals a les granges han de ser sancionats.

Categories