Reivindicacions de la sectorial del boví de carn

Joan Carles Massot | Cap Sectorial del boví de carn

La Interprofessional i l’administració ha d’invertir més en campanyes publicitàries per explicar que produïm amb els estàndards de qualitat més elevats del món en sanitat, benestar animal i medi ambient. A més, han de portar als jutjats a entitats i empreses que amb fake news perjudiquen la nostra imatge sense cap fonament.

A més, s’ha de limitar l’entrada de carn que no compleix els criteris productius europeus, perquè perjudica la nostra imatge i la nostra economia. No competim en igualtat de condicions.

Els ajuts de la PAC han de mantenir-se. Produir amb les normatives europees té un cost superior que cal compensar. A més, cal donar suport als productors que han tingut més afectacions pel tancament de bars i restaurants degut a la COVID.

Les noves normatives sobre dejeccions ramaderes estan pensades des d’un despatx. Estem fent molt pressió per adaptar-les a la realitat de la ramaderia catalana, tenint clar que cal aprofitar al màxim aquests adobs naturals i no posar pals a les rodes a les nostres empreses.

La Generalitat ha de reduir les poblacions de senglars i altres animals salvatges, que poden provocar malalties al nostre bestiar. Que ho facin com vulguin, però que actuïn ja! Portem massa temps amb aquest problema i la situació cada vegada és pitjor.

Categories