Reduccions dels mòduls d’IRPF per municipis i comarques

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar el 28 d’abril l’Ordre del Ministeri d’Hisenda per la qual es redueixen els Índexs de Rendiment Net (IRN) del període impositiu 2020 en el sistema d’estimació objectiva de l’IRPF (mòduls) per a agricultors i ramaders. Aquesta mesura se suma a la rebaixa del 20% autoritzada ja pel Govern per a ajudar als sectors afectats per la crisi sanitària.

A més de les reduccions a nivell estatal, incideix el MAPA, s’ha efectuat un elevat nombre de rebaixes a nivell autonòmic, provincial o municipal (per a obtenir informació detallada per municipis i comarques us podeu descarregar el document al final de l’article).

QUÈ HEM ACONSEGUIT?

L’ordre té en compte els danys per adversitats climàtiques com el Glòria, així com els efectes dels aranzels dels Estats Units o el tancament de l’hostaleria per la pandèmia. Continuarem pressionant perquè s’inclogui en aquest últim apartat al sector d’oví i caprí de llet, així com el de l’aviram, de carn i ous, que també han estat afectats greument per la falta de turisme.

️ En l’àmbit comarcal i productiu, s’han aconseguit reduccions de mòduls pels productors d’horta de municipis del Baix Llobregat i Maresme, afectats en gran mesura pels aiguats del temporal Glòria, així com per les explotacions de cereal de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, La Selva, i alguns municipis de l’Urgell.

✔️ S’han atès les nostres demandes relacionades amb la reducció dels mòduls de rendiment de la fruita dolça a nombrosos municipis del Segrià i Les Garrigues, afectats per la calamarsa d’inicis d’estiu, i la totalitat de la comarca de la Ribera d’Ebre, d’igual forma que la sol·licitud que vam fer pels productors de cirera del Priorat, i alguns municipis del Baix Llobregat i Alt Empordà.

✔️ Celebrem que s’hagin inclòs reduccions per les explotacions d’avellana de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Tarragonès, d’ametlla a les Garrigues i Priorat, i d’arròs a l’Ampolla i Deltebre.

✔️ I la vinya afectada pel míldiu a l’Anoia i el Priorat.

CONTINUAREM FENT PRESSIÓ PERQUÈ S’INCLOGUI…

  • La vinya afectada per míldiu a diverses zones de Catalunya com l’Alt Penedès, el Baix Penedès, Alt Camp, i diverses zones productores de la província de Lleida. En  aquest cas s’ha acceptat la reducció, però la considerem insuficient.
  • Els cultius de cereals i farratges de la Plana de Lleida, i d’algunes zones de la Catalunya central, afectades per pedregades i forts vents, i per una segona part de l’any de sequera.
  • Cultius d’ametlla i avellana al Segrià i Terra Alta, afectats per la sequera.

Categories