Recollida d’animals morts en l’explotació

JARC forma part d’un front comú amb diverses entitats vinculades a l’activitat ramadera que treballa per a reduir el cost de l’assegurança de recollida d’animals morts a l’explotació.

Aquest mes d’abril, vam participar en una reunió amb les empreses gestores d’animals morts per a mostrar el nostre desacord amb la pujada del preu del seu servei. Les entitats ramaderes vam transmetre a les gestores els següents punts:

1.- Trencament de la promesa de congelar preus: Les empreses gestores havien promès congelar els preus del servei, però han incomplert aquesta promesa.

2.- Pujada de tarifes injustificada: La pujada de tarifes no té sentit en un context de reducció del cost de l’energia.

3.- Falta de transparència: Les empreses gestores no han explicat amb transparència els motius de la pujada de preus.

4.- Falta de voluntat de negociar: Les empreses gestores no han mostrat voluntat de negociar els preus amb el sector ramader.

Per la seva part, les empreses gestores es van comprometre a:

1.- Estudiar la possibilitat d’ajustar els preus: Les empreses gestores revisaran els seus preus i estudiaran la possibilitat d’ajustar-los.

2.- Treballar conjuntament per a un sistema més eficient: Les empreses gestores i les entitats ramaderes treballaran conjuntament per a trobar un sistema de recollida d’animals morts més eficient que permeti reduir el cost.

Continuarem treballant per a aconseguir un sistema de recollida d’animals morts just i sostenible per a tots els actors implicats. Us mantindrem informats sobre els progressos que fem en aquest sentit.

Categories