Lleida, capital de la transformació digital agroalimentària amb el Fòrum DATAGRI

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha participat en l’acte d’inauguració, i el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, clausurarà la primera jornada.

Divendres 26, en el Farming Day es mostraran les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensorització i connexions via satèl·lit.

Avui s’ha inaugurat a Lleida #DATAGRI2021 l’esdeveniment de referència per a l’impuls de la transformació digital en el sector agroalimentari. Durant dos dies al voltant de 1.500 professionals de més de 15 països analitzaran les principals innovacions i tendències en matèria de digitalització aplicada al cultiu, transformació i comercialització de la producció agrària.

“Fòrum Day” en el Palau de Congressos de la Llotja

En l’acte d’inauguració han participat el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el cap de gabinet del comissari europeu d’Agricultura, Maciej Golubiewski, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el secretari general de COAG nacional, Miguel Padilla, en representació del Comitè Organitzador de #DATAGRI2021. Clausurarà l’acte, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Demà se celebrarà el “Farming Day”, demostracions sobre el terreny

Les demostracions en camp es desenvolupen en els terrenys de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida i en la Finca de l’IRTA a Mollerussa. Al llarg del dia, agricultors i ramaders podran conèixer de primera mà les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensorització, connexions via satèl·lit, etc.

De manera paral·lela es desenvoluparà un “Speaker Corner”, que serà inaugurat pel director de l’Oficina de la Dada de la Secretaria d’Estat de la Digitalització i Intel·ligència Artificial, Alberto Palomo, i la subdirectora general d’Innovació i Digitalització del MAPA, Rocío Wojski, juntament amb diferents personalitats del món acadèmic i institucional de Catalunya.

Consultar programa

Segueix el Fòrum Day a través de youtube

El Fòrum per a l’impuls de la transformació digital del sector agrari (DATAGRI), està organitzat per la Coordinadora de Organizaciones de Agricultors y Ganaderos (COAG), Cooperativas Agroalimenarias de España, la companyia tecnològica HISPATEC i l’ETSIAM de la Universitat de Còrdova, i compta amb el patrocini del Ministeri de Agricultura, Pesca y Alimentación, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Fòrum interalimentari, Cajamar, John Deere, BASF i el Centre de Competències digitals (ETSIAM i MAPA). A més, per al desenvolupament i organització de la present edició s’ha comptat amb el suport del Comitè Local, constituït per les tres administracions esmentades (ajuntament i diputació de Lleida i conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat), la Universitat de Lleida, IRTA, EURECAT, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

Categories