La sinergia entre JARC i la Diputació de Lleida està donant fruits pel relleu generacional a Ponent

Joan Carles Massot, president de JARC, ha fet un repàs de les activitats que ha ofert l’organització en relació amb l’assessorament o formació de joves i professionals agraris, les energies renovables o la digitalització del sector, en el marc de la presentació del Conveni amb el Patronat de Promoció Econòmica.

El Premi a la Millor Poma Golden és un altre exemple de les activitats que l’entitat ha posat en marxa comptant amb la participació de la Diputació de Lleida, que va sorgir per posar el valor la qualitat de fruita catalana. El president de JARC ha aprofitat l’ocasió per animar als fructicultors a presentar candidatures per a la cinquena edició.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura del Conveni entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya amb l’objectiu de potenciar i promocionar el teixit empresarial i els professionals agraris de les terres de Ponent. L’acte ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de JARC, Jaume Bernis, cap de la sectorial del porcí de JARC, i el vicepresident de Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.

Massot ha ressaltat que més enllà dels serveis que l’organització agrària ofereix als seus associats, treballa per al conjunt del sector agrari, entre altres funcions, oferint una sèrie de serveis d’assessorament, de formació i promoció, que coincideixen amb les línies de treball del Patronat de Promoció Econòmica.

L’entitat ofereix jornades, tallers i xerrades enfocades a la capacitació, la formació o la gestió dels professionals agraris, i amb especial atenció als joves i les noves incorporacions, perquè són essencials per al present i per al relleu generacional del sector. Fruit d’aquestes activitats, enguany han rebut assessorament 75 joves, dels quals ja s’han incorporat al sector agrari més d’una trentena de joves de més 21 municipis lleidatans.

L’energia solar fotovoltaica integrada a les teulades de les explotacions; les tècniques per aprofitar al màxim els recursos naturals; la gestió correcta d’una compra venda, successió o donació i novetats en tanteig i retracte (per sobre l’estalvi fiscal que suposa planificar bé la transmissió de propietats agràries), la nova PAC o jornades relacionades amb la digitalització (Com realitzar els tràmits de la DUN sense baixar del tractor) han centrat algunes de les activitats organitzades per JARC enguany, ja sigui de manera presencial o en línia.

La Diputació de Lleida participa en alguns dels projectes internacionals que impulsa l’entitat, com Datagri, el fòrum de la digitalització del sector agrari, referent a Europa (que tindrà lloc a Lleida els dies 25 i 26 de novembre), i és el partner principal en el Premi Internacional de la Millor Poma Golden, que celebra la seva cinquena edició. Massot ha aprofitat per animar als fructicultors a presentar les seves candidatures fins al 5 de novembre i ha anunciat que la jornada, el tast de la poma guanyadora i l’entrega de premis tindrà lloc el dia 19 de novembre.

Categories