JARC renova els seus representants apostant pels professionals agraris

Assemblea General extraordinària de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya

Joan Carles Massot, que ha estat president de la territorial de Lleida des de 2013, i cap de la sectorial del Boví de Carn de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, és el nou president nacional de l’entitat.

S’han renovat els membres del Comitè Executiu, màxim òrgan de govern de l’entitat, i el Consell Nacional, format pels representants territorials i el de totes les sectorials, apostant pels professionals perquè els seus representants coneguin la realitat agrària de primera mà. Amb les noves incorporacions es rejoveneix els òrgans de govern, amb candidats joves que continuaran lluitant pel futur del sector. També s’ha fet una aposta per equilibrar la presència de representants a tot el territori català.

Joan Carles Massot, vinculat a l’entitat des de la seva fundació el 1997, és el nou president nacional de JARC, i així es va fer públic a l’Assemblea Extraordinària celebrada a Salomó (Tarragona) en presència dels socis de l’entitat. Massot és productor de fruita i boví de carn a Torre-Serona (Lleida). La seva granja és de cicle tancat i està acreditada amb la Q de Qualitat de la Generalitat, alimentant els seus animals amb producció pròpia i realitzant venda directa en botiga física i en línia.

En el nou Comitè Executiu, màxim òrgan de govern i de representació territorial de l’entitat, presidit per Joan Carles Massot, estarà format per Joaquim Suñer, president territorial de Girona, que assumeix la vicepresidència; Albino Neira, president territorial de Tarragona, com a secretari. Eric Bisen que es dedica al boví de carn ecològic (amb comercialització pròpia) i el cultiu de farratges a Erill La Vall (Vall de Boí) i és representant de Muntanya, exercirà de tresorer; i Josep M. Freixa, nou president territorial de Barcelona, Josep Balsebre, nou representant de Terres de l’Ebre, i Esmeralda Rourera, presidenta de la territorial de Lleida, seran els vocals.

Per altra banda, s’ha renovat tot el Consell Nacional, format pels representants territorials i el de totes les sectorials. Amb l’elecció del nou organigrama, l’organització aposta perquè els seus representants coneguin la realitat agrària de primera mà i, per tant, tots ells són professionals en actiu d’alguna producció agrícola o ramadera. Amb les noves incorporacions es rejoveneix els òrgans de govern, amb candidats joves que continuaran lluitant pel futur del sector. També s’ha apostat per equilibrar la presència de representants a tot el territori català.

 

Lleida

Esmeralda Rourera ha estat nomenada presidenta de la territorial de Lleida (fins ara era la vicepresidenta). Rourera es dedica a l’explotació mixta de porcí, boví i agrícola a Almenar.

S’incorporen al Consell Nacional Jordi Garreta, productor de fruita, farratges, aviram, i boví al capdavant de la sectorial d’Agricultura Ecològica; Teresa Montanuy, que es dedica a la producció i venda directa de corders, a la de Ramaderia Ecològica; David Vilà productor de vedells, ametlla i oliva, a la de Producció Integrada; i Joan Calam, que cultiva olivera i ametller serà el cap de la sectorial d’Olivera.

Osvald Esteve, representant de la Fruita a COAG, és ara també el representant de la sectorial de Laboral de JARC; Vicenç Pascual, productor de cereals i farratges serà el de Cereals; Xavier Cullerés que es dedica al cultiu d’ametlla, oliva i cereals és el nou cap de la sectorial de Fruita Seca; i Pere Magrí, que dirigeix un viver de fruiters, flor i ornamental serà el d’Ornamental.

Continuaran com a caps de les sectorials de Joves, Xavier Purroy (Horta de Lleida); del Porcí, Jaume Bernis (Alcarràs); del Boví de Llet, Roser Serret (Vallfogona de Balaguer) i del de Carn, Joan Carles Massot; del de Fruita Dolça, Sergi Balué (Alcarràs, Horta de Lleida), del de Farratges Robert Jaimejuan (Alcarràs), mentre que Sisco Esquerda (Granyena de Les Garrigues) deixa la sectorial de Fruits Secs, per dedicar-se a la d’Agenda Rural i Transició Energètica.

 

Girona

Joaquim Suñer (Peralada) renova el seu càrrec com a president de Girona. Suñer compta amb una llarga trajectòria a l’organització. Es dedica al cultiu de l’olivera, cereals i comercialitza la seva pròpia marca d’oli. També dirigeix una explotació de porcí. Ha jugat un paper molt actiu en diverses sectorials, donant suport de moltes accions reivindicatives de l’entitat i treballant per la promoció dels productes de proximitat.

Entre els nous membres del Consell Nacional Lluís Oliver, serà el representant d’Aviram. La seva activitat principal és la producció avícola amb una granja de pollastres, però també compta amb una explotació de porcí d’engreix i cereals. Al capdavant de la sectorial de l’Aigua, s’incorpora Martí Costal, productor de poma, cereals de secà i regadiu, forma part del projecte farina de Girona i porta una granja de porcí d’engreix a Jafre de Ter.

Renova el seu títol com a representant de la sectorial d’Oví i Cabrum, Josep de Ros, productor de xai i ovelles en semi extensiu a Les Olives (Baix Empordà).

 

Barcelona

Josep M. Freixa, productor de llet de boví de Manlleu, ha estat nomenat nou president de Barcelona. Freixa ha tingut un paper molt actiu en l’organització, i en les accions per reivindicar preus justos per la llet. Lluís Viladrich, productor de cereals i farratges d’Igualada s’incorpora com a representant a la sectorial de Fauna.

Renoven els seus càrrecs com a caps de sectorial del Consell Nacional, Rosa Centellas de Prats de Rei (Cunicultura); Mauri Bosch que té cultius hortícoles a Viladecans, Sant Boi i Gavà (Horta); i Jaume Domènech, viticultor de Sant Martí Sarroca (Vinya).

 

Tarragona

Albino Neira, productor d’olivera de Bonastre, ha estat nomenat nou president de Tarragona. Forma part de l’organització des de la seva fundació, i ha jugat sempre un paper molt actiu en l’entitat. JARC ha volgut equilibrar la seva presència al territori, i ara compta amb més presidents territorials, com a les Terres de l’Ebre, Josep Balsebre, que es dedica als cultius de l’olivera, la fruita seca i és productor de melmelades de La Fatarella.

S’incorpora al Consell Nacional Cristina Bundó, viticultora de la Bisbal del Penedès que es dedica també a l’agroturisme i és representant d’autònoms de PIMEC. Àngels Amenòs, productora de Deltebre, es manté com a cap de la sectorial de l’Arròs; i Joan M. Llorens, apicultor d’Alcover al capdavant de la sectorial d’Apicultura.

Membres del Comitè Executiu de JARC

Categories