JARC demana línies de finançament amb aval del Govern català

Xavier Vela, president de l’organització agrària catalana, sol·licita al vicepresident del Govern de la Generalitat que l’ICF ofereixi liquiditat a les empreses agràries i ampliï els venciments.

Reitera a Jordà que cal pressionar a Agroseguro per indemnitzar amb un 70% del valor de la producció no recol·lectada, en cas baixa del titular de l’empresa fructícola o un treballador pel coronavirus.

 

Xavier Vela, president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, i Joan Carles Massot, vicepresident de l’entitat i màxim representant a les terres de Ponent, van mantenir ahir per la tarda una reunió en línia amb el vicepresident del Govern de la Generalitat, la consellera d’Agricultura i altres representants territorials i sectorials de Lleida, per plantejar propostes per millorar la situació de les comarques del Segrià.

Deixant de banda la importància de prendre les mesures sanitàries necessàries per aturar els brots de coronavirus que afecten Lleida i altres territoris de Catalunya, Vela va sol·licitar a Aragonés línies de finançament, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), amb aval de Govern de la Generalitat per a les empreses agràries catalanes. “Els productors i productores del sector agrari portem anys suportant un nivell d’endeutament elevat per uns preus de venda que ofeguen la viabilitat dels nostres projectes. Cal injectar liquiditat, millorar les condicions dels crèdits i ampliar els terminis de venciment el màxim possible”, afirma Vela.

Els representants de JARC també van recordar a la consellera d’Agricultura que és important pressionar a Agroseguro per indemnitzar amb un 70% del valor de la producció no recol·lectada, en cas baixa del titular de l’empresa agrària o un treballador pel coronavirus. “Molts productors ens ho juguem tot en una collita que es fa en un període de temps molt concret. Si degut a la COVID-19 no podem recollir la nostra producció, la viabilitat econòmica de l’empresa es veu seriosament compromesa”, aclareix el president de JARC.

El president de JARC Lleida, Joan Carles Massot, destacà que també cal donar suport a les empreses afectades per les noves mesures establertes pel Govern català a Lleida. Centrant-se ne el sector agrari, destacà que el tancament de bars i restaurants tornarà a suposar una pèrdua econòmica important per als productors que comercialitzen els seus aliments a través d’aquests canals. Una pèrdua que cal compensar amb urgència.

Categories