JARC demana ajuts directes pels productors afectats pel Filomena

L’afectació del temporal de neu viscut aquests dies ha estat devastador a Terres de L’Ebre i Les Garrigues, zones on moltes oliveres s’hauran de tallar, sobretot les més joves, i necessitaran com a mínim tres anys per recuperar-se.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya sol·liciten al Departament d’Agricultura que posi en marxa ajuts directes pels productors d’olivera afectats del temporal Filomena de Terra Alta, Ribera de l’Ebre i Les Garrigues, on ha deixat entre 40 i 60 centímetres de neu. Els arbres han quedat completament coberts per la neu i amb moltes branques trencades, en aquestes zones, el que implicarà que s’hauran de tallar des del soc i per aquest motiu es comprometrà la producció dels pròxims tres anys.

L’organització agrària demana al DARP ajudes directes per a pal·liar aquests danys, com a mesura excepcional, d’igual manera que ho va fer amb el Glòria, donat que aquestes condicions meteorològiques són totalment excepcionals en zones com a Terres de l’Ebre. Lluis Gaya, cap sectorial de l’Olivera de JARC, adverteix que encara haurem d’estar pendents de com evoluciona el temporal durant els pròxims dies i recorda que la situació podria agreujar-se com va succeir el 2001, i les oliveres es van congelar.

L’entitat està valorant els grau d’afectació en altres sectors, per tant, no descarta que aquestes mesures de suport s’hagin de fer extensives a altres sectors agrícoles o ramaders, així com a altres zones afectades per la climatologia durant aquest dies.

Categories