JARC connecta amb la Comissió Europea per assegurar el futur de l’agricultura

22 de març del 2024 – A JARC estem convençuts que el futur de l’agricultura està en mans dels joves, i per això estem treballant incansablement per a garantir que les seves veus siguin escoltades a tots els nivells. Aquest dimarts, vam fer un pas important en aquesta direcció reunint-nos amb Ricard Ramon, cap d’Unitat Adjunt a la Comissió Europea (CE).

 

Durant la reunió, vam tenir l’oportunitat d’aprofundir en les intencions de la CE per al sector agrari i debatre les seves propostes per a flexibilitzar la Política Agrària Comuna (PAC) a curt, mitjà i llarg termini. Des de JARC, estem compromesos amb un canvi real i necessari en la PAC, i per aquest motiu vam compartir amb la CE algunes de les nostres principals preocupacions i propostes:

 

  • Personalització de la PAC: Cada regió té necessitats i desafiaments únics. Per això, defensem una adaptació de la PAC a cada territori, en lloc d’una solució universal per a tota Europa.
  • Suport a l’Agricultor Professional: Creiem que és essencial posar l’accent en un model que reconegui i suporti els agricultors professionals, a més de facilitar el relleu generacional.
  • Compensació justa: Per a cada compromís verd que assumeixin els agricultors, la compensació ha de cobrir totalment la pèrdua de producció. Es tracta d’un principi bàsic de justícia per al nostre sector.
  • Adaptació al canvi climàtic: Les dificultats que enfronta el nostre territori, com el canvi climàtic i la falta d’aigua, necessiten ser abordades amb urgència. Això inclou la modernització de regadius i altres mesures per afrontar els desafiaments climàtics.
  • Un comerç més just: Les importacions de tercers països han de complir amb les mateixes regles del joc que els nostres productors. No es pot permetre una competència deslleial que posa en risc l’agricultura local.

 

En JARC estem decidits a defensar els interessos dels nostres agricultors i a construir un futur sostenible per a tots. Creiem que la col·laboració amb la CE és crucial per aconseguir aquest objectiu, i seguirem treballant activament per a garantir que les necessitats dels joves agricultors es tinguin en compte en totes les decisions que afecten el futur del sector.

Categories