JARC augmenta la seva representativitat en quasi un 3% a tot Catalunya

L’organització agrària continua creixent en representació passant d’un 27,60% el 2016 a un 30,15% el 2021.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya reafirma el creixement continu de l’entitat, des de les primeres eleccions. És l’única entitat que augmenta la representativitat al conjunt de Catalunya.

Ha estat la força més votada a la vegueria de Lleida.

 Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya és l’única organització agrària que ha crescut respecte a les passades eleccions. Tant Unió de Pagesos com ASAJA han baixat la seva representativitat, un 1,3% i un 1,61%, respectivament.

A Catalunya JARC, els passats comicis, va obtenir una representació del 27,60% amb un creixement d’un 4,4% respecte al 2011. 

A la vegueria de Lleida enguany JARC s’ha consolidat com la força més votada. Les passades eleccions ja va ser l’organització agrària que més va créixer, gairebé un 7%. Per comarques ha guanyat a l’Alta Ribagorça, Jussà, El Segrià, Les Garrigues i el Barcelonès.

 

Un 35,5% de participació en les primeres eleccions digitals

Un total de 7.382 persones electores han exercit el seu dret a vot, el que representa un 35,83% del cens, un 18% menys que les passades eleccions. La participació el 2016 va ser d’un 53,98% a tot Catalunya, corresponent a 13.998 votants.

Enguany estaven cridades a les urnes 20.609 persones electores en total, 18.022 persones físiques i 2.587 persones jurídiques. Cal destacar que la participació ha baixat 18 punts respecte als passats comicis i algunes incidències tècniques ha deixat palès, segons l’organització, que cal millorar el sistema de votació telemàtica.

JARC posa especial èmfasi en un punt, i és que les persones jurídiques haurien d’haver tingut les mateixes opcions de vot que les físiques, és a dir, poder votar també als punts presencials durant les dues jornades electorals.

Segons Joan Carles Massot, president de JARC, aquestes xifres donen nou impuls per continuar treballant pels agricultors i ramaders, per les agricultores i ramaderes professionals. “Renovarem esforços per aconseguir el nostre objectiu, que el camp català sigui prou atractiu, una activitat econòmica viable, i això el farà atractiu perquè els joves s’incorporin.”, afegeix Massot.

El sector agrari és essencial i necessari no només perquè produeix aliments de proximitat, sinó també pel manteniment del teixit econòmic, del territori i per la sostenibilitat. El president de JARC ha recordat que queda molta feina a fer i JARC continuarà donant el 100% per fer-ho realitat, des de Catalunya, reclamant també a Madrid i Europa.

Categories