Èxit massiu de la manifestació per reclamar solucions pels danys de la fauna salvatge

Èxit de convocatòria en la manifestació, que ha estat possible gràcies a totes les organitzacions i cooperatives agràries. Uns 1.200 tractors i 5.000 agricultors es manifesten contra els danys als cultius a causa de la superpoblació de  conills.

L’organització agrària torna a reclamar que es paguin els danys provocats per la fauna, mentre les mesures posades en marxa no siguin efectives.

JARC ha participat  amb la resta d’entitats agràries, a la manifestació convocada per la plataforma Pagesos o Conills, aquest matí a Lleida. Sota el lema “Roseguen el nostre futur i el menjar de tots”, s’han aplegat uns 5.000 manifestants i 1.200 tractors. Representants de la plataforma han llegit davant el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i la Subdelegació del govern el manifest que reclama accions efectives  pel control de la fauna cinegètica, al qual han donat suport les entitats agràries.

El subdelegat del govern a Lleida, José Crespín, ha emplaçat els representants de les organitzacions a una reunió que tindrà lloc dimarts 7 de març, on li faran arribar una quantificació dels danys provocats pels conills. El subdelegat del govern s’ha compromès a reclamar al MAPA l’autorització del fosfur d’alumini per posar fi amb la plaga de conills.

Lluís Viladrich, el cap de la sectorial de Fauna de JARC, lamenta que malgrat que fa anys que l’entitat fa propostes per un control efectiu de la fauna salvatge, el Departament “no les ha escoltat, o no s’han arribat a posar en marxa per falta de pressupost o de voluntat”, ha afegit. Entre elles, recentment l’organització agrària va fer arribar una bateria de propostes que no s’han executat per part del DACC.

Entre aquestes, es trobava l’exigència que mentre les mesures posades en marxa no siguin efectives, es compensi econòmicament els danys causats per la fauna als productors afectats.

El representant de JARC ha recordat que des de JARC hem pressionat al Departament, perquè trobi mesures efectives i valentes en zones afectades per la plaga de conills, en particular i tota la fauna en general.

 

Categories