Èxit de JARC a Brussel·les: rebutjat el Reglament de benestar animal en el transport

JARC celebra amb satisfacció l’aprovació per part del Ple del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) a Brussel·les del Dictamen contra la proposta de reglament de la Comissió Europea amb relació al benestar animal durant el transport. El Dictamen, defensat per Jaume Bernis, representant de JARC a COAG i responsable de sectors ramaders, ha estat aprovat per una àmplia majoria (166 vots a favor, 5 en contra i 6 abstencions).

Un pas crucial per a la defensa dels animals i del sector agrari

El Dictamen rebutja la proposta de la Comissió Europea, considerada per JARC com a “un paquet de mesures a curt termini que criminalitza el sector i posa una traveta més al ramader europeu”. En canvi, el Dictamen proposa solucions coherents i a llarg termini per al sector ramader, tenint en compte les característiques pròpies de cada Estat Membre.

JARC demana a la Comissió Europea:

  • Tenir en compte les experiències dels ramaders, transportistes i veterinaris en l’elaboració de les normes.
  • Assegurar que tots els acords comercials bilaterals exigeixin les mateixes condicions de producció i comercialització per a tots els productes.
  • Facilitar la reversió de l’actual model de producció, potenciant la viabilitat econòmica i social dels escorxadors i granges locals.
  • Legislar la temperatura de l’interior de la caixa dels animals, amb un barem per espècie i raça ramadera.
  • Considerar el transportista, el ramader o un tercer com a figura competent per a la supervisió del transport d’animals, quan estigui correctament autoritzat.
  • Realitzar un estudi d’impacte exhaustiu sobre les modificacions propostes a l’aptitud per al transport dels animals.

JARC: defensant el benestar animal i el futur del sector agrari

Aquesta victòria a Brussel·les confirma el paper de JARC com a entitat de referència en la defensa dels interessos del sector agrari català a escala europea. JARC continuarà treballant incansablement per aconseguir un futur més sostenible i just per al sector, sempre defensant el benestar animal i la competitivitat del sector.

 

T’interessa aquesta notícia? Comparteix-la!

Categories