És inadmissible l’entrada de pollastre del Marroc que incompleix requisits que s’exigeixen als avicultors de la UE

JARC rebutja qualsevol importació que no garanteixi els mateixos estàndards de producció, els més exigents del món en matèria de sanitat, laboral i de benestar animal, que han de complir els productors europeus.

L’organització agrària demana més protecció i suport per l’avicultura catalana i, que no es faci servir el sector agrari com a moneda de canvi per afavorir altres acords comercials o econòmics.

La Unió Europea ha sostingut durant anys, que la carn d’aviram procedent del Marroc no reunia les condicions idònies per entrar a territori comunitari. Tanmateix, recentment ha autoritzat la seva importació.

Aquesta decisió arriba en el context d’un procés d’apropament de les relacions entre l’Estat Espanyol i la Unió Europea amb el país nord-africà.

Lluís Oliver, cap de la sectorial d’Aviram de JARC, declarava que “considerem inadmissible que el sector agrari es converteixi en moneda de canvi per altres interessos, i més quan aquest acord permet l’entrada de productes que no compleixen amb els mateixos estàndards de producció que els nostres”.

La Unió Europea imposa uns estàndards de producció en matèria de sanitat, laboral, sostenibilitat i benestar animal, pels quals “periòdicament estem sotmesos a uns rigorosíssims controls de verificació, dels quals els ramaders i ramaderes ens sentim orgullosos de superar, però que, ens fan augmentar considerablement els costos de producció”, afegeix Oliver. Per aquest motiu el representant de JARC considera que autoritzar l’entrada de producte que no compleixen amb les mateixes exigències de producció és permetre la “competència deslleial” i representa una traïció al sector. Com apunta el cap de la sectorial d’Aviram “poden entrar amb un preu inferior al nostre, posant en risc la viabilitat i existència de les granges catalanes”.

Malgrat la brutal pujada dels costos de producció, derivats bàsicament, per l’augment de preus de l’energia (+150%) i pinso (+35%), les explotacions d’aviram, treballen dia a dia per produir les més de 350.000 tones de carn d’au anuals que es produeixen a Catalunya i, que garanteixen en gran manera l’abastiment del nostre propi mercat.

 

Categories