Entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’

Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Abelles, amb l’entrega dels premis del I Concurs ‘Les millors mels catalanes’. En el certamen han participat 65 mostres de mels diferents de tot Catalunya. 

L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, en un acte que ha tingut lloc a la Casa de l’Agricultura de Barcelona.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada (Premi Reina de les mels) pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat va valorar, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels.

 

Trofeus i diplomes:

1r Premi de la Mel de romaní: Marià Castells

1r Premi de la Mel de mil flors: Florenci Martí

1r Premi de la Mel de muntanya: Florenci Martí

1r Premi de la Mel monofloral (castanyer): Salvador Mallofré

Premi Reina de les mels: Jordi Llaugí

 

Diplomes:

2n Premi de la Mel de romaní: Remei López

2n Premi de la Mel de mil Flors: Jordi Llaugí

2n Premi de la Mel de muntanya: Rossend Margalef

2n Premi de la Mel monofloral (neret): Anna Mor

En el concurs van participar 65 mostres de mels diferents: 20 de romaní, 18 de mil flors, 10 de muntanya i 17 monoflorals. El jurat ha estat integrat per experts i especialistes en apicultura: Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apícola Tarragonina; Fina Godall, de Consultoria Apícola Pajuelo, i M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit el responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos, Jordi Armengol; el responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos, Josep Maria Claria; el representant de la sectorial d’Apicultura de JARC, David Álvarez; el president de la FCAC, Ramon Sarroca, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

Categories