El Fòrum DATAGRI reuneix a Lleida a un miler d’experts en transformació digital

Durant el 25 i 26 de novembre la capital lleidatana acull l’esdeveniment de referència del sud d’Europa sobre Agricultura 4.0

El Fòrum DATAGRI reuneix a Lleida experts en transformació digital agroalimentària de més de 15 països. Els assistents al “Fòrum Day” del 25N podran conèixer les principals tendències en digitalització agrària i nombrosos casos d’èxit a nivell nacional i internacional. 

Durant la jornada de demostracions en camp del 26N, els agricultors i ramaders podran descobrir les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensorització i connexions via satèl·lit.

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, participarà en l’acte d’inauguració, i el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, clausurarà la primera jornada.

Tot preparat perquè Lleida aculli durant el 25 i 26 de novembre l’esdeveniment de referència del sud d’Europa per a l’impuls de la transformació digital en el sector agroalimentari, #DATAGRI2021. Durant dos dies, prop de 1.500 professionals de més de 15 països analitzaran les principals innovacions i tendències en matèria de digitalització aplicada al cultiu, transformació i comercialització de la producció agrària.

El “Fòrum Day” del 25 de novembre se celebrarà en el Palau de Congressos La Llotja. En l’acte d’inauguració està prevista la participació del Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, el Cap de Gabinet del Comissari Europeu d’Agricultura, Maciej Golubiewski, el President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el Secretari General de COAG nacional, Miguel Padilla, en representació de tots els membres del Comitè Organitzador de #DATAGRI2021.

A continuació, es desenvoluparan les taules rodones sobre “Digitalització en XARXA Agroalimentària: Estem avançant força ràpid” i “Impacte de la digitalització en models de negoci agroalimentaris” en la qual s’analitzaran una desena de casos d’èxit a nivell nacional i internacional, entre els quals destaca el de Verdcamp Fruits, proveïdor hortícola del Celler de Ca Roca.

Després del menjar-networking, (amb un menú dissenyat pel xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana amb una estrella Michelin, amb productes de les diferents Denominacions d’Origen Protegides de Catalunya), el programa de dividirà en dos blocs independents: “Agricultura 4.0”, en la qual s’analitzaran les experiències en digitalització en matèria de pre-collita, post-collita i sostenibilitat, i “Ramaderia 4.0”, amb blocs temàtics relacionats amb producció animal, benestar Animal i sostenibilitat.

A continuació, a l’auditori principal, es desenvoluparà un interessant debat sobre “Models i estratègies per a la Transformació Digital a nivell internacional”, en el qual destacats experts en els ecosistemes digitals dels EUA, UE, la Xina i Llatinoamèrica intentaran desentranyar les amenaces i oportunitats que genera la gestió i control de les dades en l’economia global.

El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, clausurarà el primer dia del fòrum.

El 26 de novembre tindrà lloc el denominat “Farming Day”, una jornada de demostracions en camp en els terrenys de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida i en la Finca de l’IRTA a Mollerusa, en la qual agricultors i ramaders podran conèixer de primera mà les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensorización, connexions via satèl·lit, etc. De manera paral·lela es desenvoluparà un “Speaker Corner”, que serà inaugurat pel Director de l’Oficina de la Dada de la Secretaria d’Estat de la Digitalització i Intel·ligència Artificial, Alberto Palomo, i la Subdirectora General d’Innovació i Digitalització del MAPA, Rocío Wojski, juntament amb diferents personalitats del món acadèmic i institucional de Catalunya.

El Fòrum per a l’impuls de la transformació digital del sector agrari (DATAGRI), està organitzat per la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), Cooperativas Agro-alimentarias de España, la companyia tecnològica HISPATEC i l’ETSIAM de la Universidad de Córdoba, i compta amb el patrocini del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Fòrum interalimentari, Cajamar, John Deere, BASF i el Centro de Competencias digitales (ETSIAM i MAPA). A més, per al desenvolupament i organització de la present edició s’ha comptat amb el suport del Comitè Local, constituït per les tres administracions esmentades (ajuntament i diputació de Lleida i conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat), la Universitat de Lleida, IRTA, EURECAT, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

Consultar Programa complet de Datagri 2021

Et pots inscriure gratuïtament aquí utilitzant el codi: DATAGRI21JARC

 

Categories