El DARP atén la petició de JARC sobre l’ajut pels afectats del míldiu

L’organització agrària celebra que el DARP hagi donat resposta a la seva reclamació, i destini una partida pressupostària per pal·liar les importants pèrdues que han patit els viticultors per l’afectació del fong míldiu a la seva producció. 

Aquest ajut directe anirà destinat als agricultors professionals, joves i explotacions agràries prioritàries. Les parcel·les beneficiàries de l’ajut de la collita en verd es descomptaran del càlcul de les hectàrees per l’ajut del míldiu, malgrat que estiguin afectades pel fong.

En la reunió mantinguda ahir amb el Departament d’Agricultura, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya aconsegueix que, finalment, s’hagi atès la seva reclamació i es compensi amb un ajut als viticultors que hagin patit una pèrdua de producció, a causa del fong míldiu.

Aquest ajut directe té com a objectiu compensar la minva important de kilograms de raïm apte (sense tenir en compte les varietats). La proposta inicial del DARP estableix que hi podran optar els viticultors amb més d’un 55% d’afectació del fong en la verema actual, respecte a la collita de l’any passat, en el total de la seva explotació. L’entitat ha demanat que puguin ser beneficiaris a partir d’un 50% de producció de raïm afectat.

L’ajut està adreçat a productors professionals, joves i explotacions agràries prioritàries, els col·lectius que sempre defensa JARC.

Cal recordar que a Catalunya, a diferència d’altres Comunitats Autònomes, l’afectació del fong míldiu no està inclosa en la cobertura de l’assegurança, i per aquest fet l’organització agrària està treballant amb el DARP i AGROSEGURO perquè al mes de desembre d’enguany ja es pugui contractar l’assegurança per aquest concepte.

Categories