Demanem a Territori que autoritzi la circulació de tractors per la C-15 i la C-51 durant la sega i la verema

JARC torna a reclamar que els vehicles agrícoles puguin transitar excepcionalment per la C-15 i la C-51, del 20 de juny fins al 20 d’octubre i del 15 d’agost fins al 20 d’octubre, respectivament, mentre no s’adopti una solució definitiva d’adequar vials alternatius habilitats per aquest tipus de maquinària.

 L’organització agrària ha fet arribar un escrit al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè es permeti el trànsit excepcional de maquinària agrícola per les carreteres C-15 i C-51, durant l’època de la sega del cereal i la verema, les dates proposades s’haurien d’acabar de fixar en funció del moment de la collita.

Concretament, enguany JARC sol·licita que es pugui circular pel tram de la C-15 comprès entre Igualada i Puigdàlber del 20 de juny fins al 20 d’octubre. L’organització agrària lamenta que l’itinerari alternatiu encara no reuneixi les condicions necessàries per a la circulació de vehicles agrícoles, especialment el tram situat abans d’arribar a la carretera BV-2126, i apunta que cal un nou itinerari entre els enllaços de Puigdàlber i Torrelavit.

JARC afegeix que cal habilitar el trànsit excepcional entre Alió i La Bisbal del Penedès durant la verema, des del 15 d’agost fins al 20 d’octubre, així com entre La Bisbal del Penedès i Albinyana, malgrat que no s’hagi permès en els darrers anys. L’entitat considera que tot i les actuacions realitzades, es mantenen les deficiències en la via de servei habilitada, i cal resoldre aquesta situació com més aviat millor, per evitar més perjudicis als productors agraris.

El 2019 també es van realitzar aquestes peticions de circulació excepcional i van ser aprovades, després que l’organització s’hagués reunit durant el mes d’abril amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, perquè es trobés una solució definitiva, adequant un vial alternatiu, donat que encara continuava presentant deficiències, malgrat les reclamacions que l’entitat ha formalitzat any rere any.

Categories