Ajuts directes i agroambientals – mesures de guarets obligatoris en arrossars envaïts pel caragol poma

El Departament d’Agricultura ha publicat un document, en el qual s’indiquen les implicacions en els ajuts directes i agroambientals derivades de les mesures de guarets obligatoris en arrossars envaïts pel caragol poma. Dins del marc del pla de lluita contra la plaga del cargol poma al Delta de l’Ebre, s’han acordat amb el sector arrosser les possibles actuacions a realitzar, encaminades al seu control i/o erradicació.

Tal i com s’ha anat fent en els darrers anys, per a actuar contra el cargol poma és molt important no mantenir els camps inundats, per la qual cosa una de les estratègies seguides fins ara i més eficients ha estat deixar els camps en guaret, si bé també són factibles altres tècniques, dins d’una filosofia de gestió integrada de plagues.

En aquest sentit, al 2020 el guaret no és la única alternativa al cultiu de l’arròs en els camps afectats pel cargol poma. Així, a l’hemidelta esquerre, els agricultors podran lluitar contra el cargol poma també assecant els camps a l’hivern, sembrant en sec, fent tractaments amb saponines, ó col·locant barreres ó filtres. Podeu consultar el document complet abaix.

Categories