Ajuts 2025 de l’Estratègia Alimentària de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARPA) ha publicat la segona convocatòria d’ajuts de l’Estratègia Alimentària de Catalunya, que es podran sol·licitar fins al 27 de gener de 2025.

Aquesta nova convocatòria compta amb 10 línies d’ajuts:

  • Línia 1: per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les empreses agràries de Catalunya que inclou la petjada ambiental de producte.
  • Línia 2: per a les infraestructures alimentàries compartides.
  • Línia 3: per al foment per a la digitalització i la traçabilitat empresarial mitjançant l’etiquetatge intel·ligent.
  • Línia 4: per al foment de projectes transformadors per incrementar el valor afegit dels productes i els coproductes alimentaris.
  • Línia 5: per al suport a l’assessorament per al compliment de la normativa d’higiene i qualitat als petits elaboradors.
  • Línia 6: per a la creació i la difusió d’activitats de sensibilització per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris i projectes innovadors per a l’aprofitament dels aliments.
  • Línia 7: per al foment per al relleu generacional i l’emprenedoria de negocis d’artesania alimentària.
  • Línia 8: per al foment de la creació i la continuació de noves empreses liderades per dones, relacionades amb la producció i la transformació d’aliments.
  • Línia 9: per al foment de projectes de transformació alimentària d’entitats del tercer sector d’acció social.
  • Línia 10: ajuts INNOTRACK, per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa, per a la preparació de propostes per a la participació en projectes europeus i per a la innovació en l’àmbit de la gestió i l’ús eficient de l’aigua a la indústria agroalimentària i forestal i per a la innovació en l’àmbit de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

Aquesta nova convocatòria compta amb 10 línies d’ajuts:

  • Línia 1: per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les empreses agràries de Catalunya que inclou la petjada ambiental de producte.
  • Línia 2: per a les infraestructures alimentàries compartides.
  • Línia 3: per al foment per a la digitalització i la traçabilitat empresarial mitjançant l’etiquetatge intel·ligent.
  • Línia 4: per al foment de projectes transformadors per incrementar el valor afegit dels productes i els coproductes alimentaris.
  • Línia 5: per al suport a l’assessorament per al compliment de la normativa d’higiene i qualitat als petits elaboradors.
  • Línia 6: per a la creació i la difusió d’activitats de sensibilització per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris i projectes innovadors per a l’aprofitament dels aliments.
  • Línia 7: per al foment per al relleu generacional i l’emprenedoria de negocis d’artesania alimentària.
  • Línia 8: per al foment de la creació i la continuació de noves empreses liderades per dones, relacionades amb la producció i la transformació d’aliments.
  • Línia 9: per al foment de projectes de transformació alimentària d’entitats del tercer sector d’acció social.
  • Línia 10: ajuts INNOTRACK, per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa, per a la preparació de propostes per a la participació en projectes europeus i per a la innovació en l’àmbit de la gestió i l’ús eficient de l’aigua a la indústria agroalimentària i forestal i per a la innovació en l’àmbit de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

Línia 1: per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les empreses agràries de Catalunya que inclou la petjada ambiental de producte (calculadora ambiental). L’any passat només es va poder sol·licitar per a boví de llet i fruita, però enguany s’obre a nous sectors (oví de carn i llet, boví de carn, horta, olivera, arròs i cítrics).

Línia 8: per al foment de la creació i la continuació de noves empreses liderades per dones, relacionades amb la producció i la transformació d’aliments.

Categories